MLADINSKA SOBA kot nadgradnja OTROŠKE SOBE

MLADINSKA SOBA kot nadgradnja OTROŠKE SOBE

06.10.2019

Z otroškim razvojem in rastjo se spreminjajo tako osnovne potrebe kot tudi otrokove želje in vizije o idealnem kotičku in prostoru, kjer preživijo precej časa in kamor se lahko malo odmaknejo v fazi odraščanja.


Otroške sobe se tako transformirajo, postanejo mladinske sobe, v katerih preživijo čas srednje šole ter postanejo njihovo zatočišče, kamor se v varno zavetje staršev radi vračajo čez vikende oz. ob koncih tedna v času študija. V svojih mladinskih sobah se naj počutijo domače in se še v času odraščanja s spomini vračajo v tista svoja brezskrbna otroška leta.


Najpomembnejši in nepogrešljivi kosi pohištva še vedno ostajajo:

DOVOLJ VELIKA POSTELJA z udobno vzmetnico , ki otrokom oz. najstnikom omogoča dober spanec in občutek spočitosti, ko se zjutraj zbudijo. Praviloma je le-ta postavljena ob steno, po možnosti notranjo, toplejšo steno, s pogledom proti vratom - vstopu v prostor.

VGRADNO OMARO, ki naj bo dovolj prostorna za vsa oblačila in vse nujno potrebne stvari. Umeščena naj bo tako, da ne moti dnevne svetlobe in da kljub svoji velikosti še vedno zagotovi čim večji osrednji prostor, tako da soba diha.

PISALNA MIZA S PREDALNIKOM z dovolj odlagalne površine. Na zgornji delovni/pisalni plošči zaželjeno je, da jo pozicionirate pred oz. ob oknu, da ima mladostnik dovolj naravne svetlobe.

DODATNI REGALI IN POLICE za shranjevanje knjig, šolskih potrebščin in študijskega gradiva. 

 
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.