Splošni pogoji

Pohištvo PLASARD je pohištvo izdelano izključno po meri. Oblikovano je na podlagi želja stranke, ter tehnično podprto iz strani naših svetovalcev, ki se trudijo, da bi bilo pohištvo čim bolj funkcionalno, estetsko in prilagojeno potrebam stranke.

Vgradne omare segajo od tal do stropa, od zida do zida, oziroma se prilagajajo prostoru. Njihova posebnost in velika prednost je prav v tem, da maksimalno izkoriščajo prostor, kamor so vgrajene.

Standardna globina notranjosti vgradne omare znaša 50 cm in je narejena iz iverala v beli barvi debeline 18 mm. Vsi vidni robovi so termično obdelani z ABS trakom. Na željo stranke se lahko ob doplačilu barva / dekor notranjosti in tudi globina prilagajata.

Vse horizontalne police (prestavljive in fiksne) v vgradni in klasični omari so 5 mm krajše od vertikalnih stranic.

Omare nimajo stropa in hrbtišča, to pa zaradi preprostega razloga, ker se za temi elementi nabira prah in ob bolj vlažnih stenah razvija plesen, kar pa je lahko zdravju škodljivo. Glede na to, da se zapre celoten prostor, kjer je omara vgrajena, vlažnost pa vedno prehaja v notranjost, ni dovolj prostora za zračenje.

Seveda se lahko na posebno željo stranke hrbtišča izdelajo bodisi v izvedbi iverala 10 mm ali lesomala 3,2 mm. Vsa hrbtišča so doplačljiva, vendar v tem primeru ne dajemo garancije in ne priznavamo reklamacij.

Vodila blagovne znamke Komandor iz ALU okovja zavzamejo 8,5 cm prostora po globini omare in se montirajo tako, da je zgornje vodilo vedno vijačeno v strop, spodnje pa prilepljeno na tla. Vsaka drsna vrata imajo svojo pozicijo pri zaprti omari, ki je določena s posebno zavoro. Pri tej poziciji so ta vrata nastavljena tako, da nalegajo na stranice in se med sabo optimalno prekrivajo. V primeru, da se vrata pomaknejo v drugo pozicijo, zaradi neravnine prostora nastanejo špranje in nepravilno prekrivanje. Vsi predali v notranjosti omare imajo na straneh maske, ki služijo temu, da se predali nemoteno odpirajo oz. ne zaletijo v drsna vrata.

Okovje – v standardni ponudbi so zajeta osnovna vodila (metabox) in osnovne kotne spone. Po naročilu so možne tudi ostale funkcije predalov in spon, kot so mehko zapiranje in odpiranje na pritisk (brez ročajev), vendar so višjega cenovnega razreda. Prav tako lahko imajo drsna vrata funkcijo mehkega zapiranja.

Vsi izvlečni in preklopni mehanizmi, ki so pritrjeni na vertikalne elemente in imajo pomožno podporo, so namenjeni izključno namenski uporabi (npr. predali za shranjevanje, pisalna miza za pisanje, polica za odlaganje stvari, ...), pri tem pa se ne sme preseči obremenitev 30 kg/m2, vključno s težo materiala, ki je pritrjen na mehanizem.

Potrošnik oziroma kupec soglaša:

  • da so lahko strukture vgrajenih materialov (npr. iveral, MDF plošče, kovinsko okovje ipd.) neenotne, da imajo lahko vizualne pomanjkljivosti, reliefna razlikovanja in druge nedoslednosti v razmerju max. 1,00% skladno s proizvajalčevimi standardi oz. tolerancami,
  • da se lahko pri barvni foliji oz. potisku na steklo zaradi drobnih anomalij na lepilu folije pojavijo mehurčki, katerih toleranca je 1 mehurček na 1 dm2 do premera 1 mm. Pri varnostni foliji na zadnji strani ogledala nastanejo zračni mehurji zaradi postopka nanašanja.
  • da lahko pri meritvah prihaja do odstopanj do 0,5 % izmere zaradi neravnih sten, stropov in podov, zato so lahko potrebne korekcije, predelave oz. dodelave v proizvodnji že izvedenih materialov,
  • da je potrebno zagotoviti prost dostop do lokacije vgradnje pohištva in zagotoviti zadosten manevrski prostor za montažo pohištva,
  • da so lahko pri montaži zaradi ugotovljenih neravnih sten, stropov in podov potrebne korekcije, predelave oz. dodelave v proizvodnji že izvedenih materialov z ročnimi orodji, kar lahko privede do neenakomernih rezov ali odkruškov na področju korekcije, predelave ali dodelave,
  • da se lahko vso vgradno pohištvo pritrdi s kotniki na zid, temu primerno je potrebno narediti nekaj izvrtin v steno, zato je pred montažo potrebno opozoriti na kakršnekoli inštalacije v steni in na tleh merilca in monterje,
  • da je stranka dolžna do roka montaže pripraviti inštalacije dogovorjene z merilcem. V primeru, da stranka do dogovorjenega datuma ne prestavi inštalacij, je dolžna kriti stroške prevoza in skladiščenja,
  • da robovi stranic in polic, ki so obrnjeni proti zidu, niso zarobljeni,
  • da se pri montaži odstranijo vsi zaključni elementi, kot so na primer zaključne parket letve, ki se nato pripašejo nazaj po omari. Za poškodbe pri odstranjevanju letvic ne odgovarjamo in priporočamo, da le te odstranite sami. V primeru novega poda, naj se zaključne letvice na mestu kjer bo stala omara še ne montirajo,
  • da se zunanji spoji med omaro in steno zapolnijo z belim akrilnim kitom, katerega je priporočljivo naknadno prebeliti, zaradi porumenitve oz. v primeru barvnih sten,

zato se odpoveduje zahtevkom iz tega naslova.

Montaža

V primeru, da stranka ne more zagotoviti montaže na dogovorjen termin, mora to javiti najmanj 3 dni prej. Za naslednjo montažo pa se določi nov termin v roku 3 tednov.

Stranka je dolžna do dneva montaže pripraviti prostor in urediti vse potrebno za nemoteno montažo. Po zaključeni montaži se pohištva ne sme uporabljati najmanj 5 ur, da se vsa lepila posušijo.

Za projekte z nižjo vrednostjo od 500€ neto, se stranki dodatno zaračuna montaža v vrednosti 50€ + ddv.
V primeru lokacije montaže, oddaljene nad 100 km od naše proizvodnje, se zaračuna dodatek za prevoz v vrednosti 100€ + ddv.

Garancijska doba za pohištvo je 5 let. Upoštevamo samo reklamacije prispele v pisni obliki na sedež podjetja v roku 8 delovnih dni od montaže. Pridržujemo si pravico rešitve reklamacije v roku 45 delovnih dni.

 
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.